Εργα και ημέρες της Deustche Bank.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on skype
Skype
Share on email
Email

Του   Ανδρεα Σταυρου

 

Επ’ ευκαιρία του άρθρου (25 Sept 2016 ) στη Financial Times. ( Τώρα Ξύπνησαν…? )
H Deustche Bank, η οποία όλοι νομίζουν ότι στηρίζεται σε ατσάλι…….
, ξεπουλάει όσα όσα τες μετοχές της οι οποίες έπιασαν πάτο και είναι στο 10% . Έχει πουλήσει την Abbey life (αγγλική Ασφαλιστική) και την Maher Terminals στις ΗΠΑ ανακάμπτοντας προσωρινά. αλλά είναι τόσο βαθειά μπλεγμένη σε σκάνδαλα ΞΕΠΛΥΜΑΤΟΣ, ναι ξεπλύματος βρώμικου χρήματος που προέρχεται από εγκληματικές δραστηριότητες που δεν θα αντέξει νομίζω τα πρόστιμα που θα της επιβληθούν.

Σε συνεργασία με την JP Morgan και την Goldman Sachs, πρωταγωνίστησε στο ξέπλυμα και εξαφάνιση 4ων δις από την 1MDB (συντομογραφία ενός ταμείου για ξέπλυμα από λαθρεμπόριο και παράνομες δοσοληψίες, με το όνομα 1 Malaysia Development Berhad ). Ποσό 6 δις πήγαν σε Ελβετική τράπεζα και 3.5 δις στα British Virgin Islands.

Iσως αυτή τη φορά να μην αρκέσουν οι πωλήσεις των 2-3 εταιριών της για να καλύψει τα πρόστιμα από τες παρανομίες της σε παγκόσμιο επίπεδο. Ίσως να δούμε μια πτώση η ακομη μακροπρόθεσμα  και την πτώχευση της, ασχέτως ότι διατηρείται στον αναπνευστήρα με την ποσοτική χαλάρωση του κου Ντράκι και Σόϊμπλε.

Εύλογα διερωτάται κανείς, όταν μια Τράπεζα με την ηγετική θέση της τόσο γνωστής και ”’προστατευόμενης”’ τράπεζας είναι στα πρόθυρα χρεωκοπίας, τι απομένει στις άλλες τράπεζες να κάνουν, αφού κανείς δεν ξέρει πως και πόσο βαθειά είναι διασυνδεμένες μεταξύ τους.

Πριν 3 χρόνια σε καθημερινή βάση εσυναντώντο εκπρόσωποι τραπεζών μαζί με την DB για να χειραγωγούν τες τιμές του χρυσού και του ασημιού, υπόθεση η οποία παρουσιάστηκε στα Αμερ. Δικαστήρια και συμβιβάστηκε.

Επίσης, είναι η Τράπεζα που εξαφάνιζε σε άγνωστο προορισμό τα ”’πλεονάσματα” Γερμανών Πολιτικών, ως και αρκετά δις Ρώσων ολιγαρχών, σύμφωνα πάντα με τα Panama Papers.

Αυτά είναι μόνο ελάχιστο μέρος των παρανομιών της DB της άμωμης και άσπιλης Γερμανικής Τράπεζας. κατά τα άλλα οι Κυπριακές Τράπεζες έπρεπε να πεθάνουν διότι έκαναν ξέπλυμα…. Εν τω μεταξύ η τρύπα στα οικονομικά της είναι της τάξης των αρκετών τρις….

 

Comments

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on skype
Skype
Share on email
Email
Categories
Archives