Διαμαρτύρονται οι Τούρκοι για την Προκλητική Ενέργεια των ΗΠΑ

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on skype
Skype
Share on email
Email

05/05/17 at  18:39

Του Σάββα Πέτρου Ταγματάρχης ε.α

Διαμαρτύρονται οι Τούρκοι για την Προκλητική Ενέργεια των ΗΠΑ

 

Προκλητική χαρακτηρίζουν οι Τούρκοι την ενέργεια των ΗΠΑ στην Συρία σήμερα  καθώς οι δεύτεροι φαίνεται να έχουν μεταφέρει φάλαγγα τεθωρακισμένων πολύ κοντά στα Τουρκικά σύνορα .

Συγκεκριμένα είδηση της τελευταίας στιγμής μας αναφέρει ότι φάλαγγα από 48 τεθωρακισμένα οχήματα και 250 Αμερικανοί στρατιώτες έχουν αναπτυχθεί στα Τουρκοκουρδικα σύνορα στην επαρχία Αλ Μαλικι

H Αλ Μαλικι είναι μια από τις μικρές πόλεις της Σύριας με πληθυσμό περίπου 40,000 χιλ κάτοικους αλλά ταυτόχρονα με σημαντική στρατηγική σημασία καθώς βρίσκεται στο βορειοανατολικό άκρο της χώρας κοντά στα τουρκικά σύνορα

Συνεχεια Αρθρου μετα την φωτο

Εκτιμάτε ότι η ενίσχυση των αμερικανικών δυνάμεων στα Τουρκοκουρδικα σύνορα όπου και γίνεται με στόχο την προστασία των συμμάχων των ΗΠΑ (Κούρδων) έχει άμεση σχέση με την έντονη  δυσαρέσκεια των Ηνωμένων Πολιτειών στο θέμα της Τουρκικής  αγοράς του Ρωσικού υπερσύγχρονου αντιαεροπορικού συστήματος S400 .

Το άνοιγμα της Τουρκίας στην Ρωσική Ομοσπονδία δεν αρέσει στις Ηνωμένες Πολιτείες και φυσικά στο κάθε τους βήμα φροντίζουν να το αναδεικνύουν  

 

Σημαντικό είναι και το γεγονός ότι οι απειλές των Τούρκων έναντι στις ΗΠΑ για το θέμα της βάσης του Ιτσιρλικ έχουν πλέον εκλείψει ,το προηγούμενο διάστημα η Τουρκία σχεδόν καθημερινά απειλούσε τις ΗΠΑ για την χρήση της αεροπορικής βάσης Ιτσιρλικ .

Το θέμα για τις Αμερικανικές δυνάμεις είναι παρελθόν καθώς από ότι φαίνεται τελειώνει με την ανάπτυξη των πιο πάνω δυνάμεων όπως επίσης και μετά από την κατασκευή δίαυλου στην Συρια και εντός των Κουρδικών καντονιών όπου είχε έως  αποτέλεσμα να μειωθεί η στρατηγική αξία της Τουρκικής αεροπορικής βάσης του Ιτσιρλικ με τις ΗΠΑ τώρα να έχουν εναλλακτικές λύσεις  .

Συνεχεια Αρθρου μετα την φωτο – Κατω στην φωτο τα Αμερικανικα τ/θ καθοδον για την πολη Αλ Μαλικι

Οι ΗΠΑ ακόμη είχαν προειδοποιήσει την Τουρκία αρκετές φορές να τερματίσει  τους αεροπορικούς  βομβαρδισμούς εκτός των συνόρων της δηλαδή στο Κουρδικό Ιράκ και Συρία εντούτοις  Τουρκία αγνόησε τις Αμερικανικές προειδοποιήσεις και  προέβαλε σε βομβαρδισμό πριν λίγες μέρες με αποτέλεσμα τον θάνατο 20 Κούρδων πολιτών.

Αυτό είχε έως αποτέλεσμα την σφοδρή ενόχληση των ΗΠΑ και όπου και θα συνεχίσουν την ενίσχυση των Κούρδων συμμάχων τους .

Απ την άλλην μεριά η Τουρκία ανάμενε ότι με την νέα περιοδεία του Ν.Τραμπ στην μέση Ανατολή ότι θα  επισκεπτόταν και την Τουρκία, εν τέλει οι τουρκικές εκτιμήσεις έπεσαν έξω και ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ δεν συμπεριέλαβε την Τουρκία στα επισκέψεις του .

 

Ο Πρόεδρος Ν.Τραμπ δήλωσε ότι θα επισκεφτεί την ηγέτιδα χώρα των μουσουλμάνων δηλαδή την Σαουδική Αραβία όπου και ουσιαστικά υποβάθμισε την θέση του Ερτογαν που με την σειρά του αυτοπροβάλλεται έως ο ηγέτης των μουσουλμάνων όλου του κόσμου .

Στις δηλώσεις ο νέος Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών ανέφερε ότι θα επισκεφθεί τους εκπροσώπους των δυο θρησκειών, τον Παπά Φραγκίσκο και τον βασιλιά της Σαουδική Αραβίας όπου και δεύτερος για τους Αμερικανούς  θεωρείτε ο ηγέτης του ισλαμικού και αραβικού κόσμου αποφεύγοντας έτσι ξεκάθαρα τον Τούρκο Πρόεδρο .

 

 Μείνετε Συντονισμένοι 

Για Καθημερινή Ενημέρωση κάντε like στην σελίδα μας στο face book  https://www.facebook.com/Politicsreveal/

 

 

 

 

 

 

Comments

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on skype
Skype
Share on email
Email
Categories
Archives